14 februari Valentijnsdag en zilveren sieraden uit Bali

  • Geplaatst op
  • Door Carry Doeven
  • 0
14 februari Valentijnsdag en zilveren sieraden uit Bali

Valentijnsdag is een gevolg van het feit dat Paus Gelasius I in 496 riep dat 14 februari de dag van de Heilige Valentijn zou worden. Later heeft dichter Geoffrey Chaucer in een van zijn gedichten geschreven: "14 februari is de dag dat elke vogel zijn maatje komt kiezen" en daar is de sentimentele liefde uit ontstaan.

Hoe dan ook, er bestaan vele versies over het ontstaan van Valentijnsdag. Wij in onze tijd en cultuur hebben onze eigen draai er aangegeven: 14 februari is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. En over die cadeautjes wil ik het hebben in deze blog.

Zo is het allemaal begonnen

Wat te denken van zilveren cadeautjes? Zilver is een grondstof die vooral te vinden is in Azië. Dat is de reden dat in Azië veel zilveren sieraden worden vervaardigd. Oorspronkelijk werden zilveren betaalmunten omgesmolten om er een sieraad van te maken. Zo is het allemaal begonnen. En hoe is het heden ten dage? Veel kunstenaars op Bali, bijvoorbeeld, zijn zeer bekend om hun zilveren kunstwerkjes. Met veel geduld en precisie zijn zij iedere keer weer bereid en in staat om prachtige sieraden te maken. Dit komt omdat ze van generatie op generatie de technieken en de liefde voor het zilversmeden hebben doorgekregen. Ze zijn trots op wat ze kunnen. Met name in plaatsen op midden Bali, zoals Ubud, Celuk, zijn veel zilversmederijtjes gevestigd. Daar worden de zilveren sieraden gesmeed waar wij in Nederland zo dol op zijn.

Zij gebruiken 925 sterling zilver, 92,5% zuiver zilver plus 7,5% koper. Puur zilver is te zacht en niet geschikt voor het maken van sieraden. Daarom wordt er koper of soms een ander metaal toegevoegd, daardoor wordt het zilver sterker.

Rode ketting Carrykralensieraden

Handgemaakte zilveren sieraden uit Bali

Het is een feest om deze familie bedrijfjes te bezoeken en je te vergapen aan al het moois wat de smeden daar ontwerpen en vervaardigen. Dat is ook de reden dat ik veel zilver uit Bali "haal" om het via mijn webshop te verkopen aan jullie.

In deze periode van Valentijnsdag des te meer een reden om je geliefde een zilver sieraad cadeau te doen of een cadeaubon. En weet je wat....? Binnenkort vertrek ik naar Bali om inkopen te doen voor mijn webshop en al dat moois weer ga zien. Hoe leuk is dat?

Valentijnsdag en zilveren sieraden uit Bali

Altijd goed: een cadeaubon

Met een cadeaubon kan je kiezen uit de bestaande collectie en straks uit de nieuwe collectie zilveren sieraden die ik na terugkomst van Bali weer in de shop plaats. Hoe leuk en handig is dat; een cadeaubon!! Goede uitvinding!

Tot de volgende blog, Selamati tinggal, (tot ziens in het Indonesisch).

Deel en like mijn blog met plezier, groet Carry

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden