Na Azië weer in Holland met veel mooie zilveren en houten sieraden

  • Geplaatst op
  • Door Carry Doeven
  • 0
Na Azië weer in Holland met veel mooie zilveren en houten sieraden

Ja, dan mag je weer als reisbegeleider op stap met groepen enthousiaste mensen die Thailand nog niet kennen en graag daar willen zijn. Nou dat treft; ik wil er ook graag zijn. Mijn kennis en ervaring en hun enthousiasme hebben we gebundeld en zo zijn er weer prachtige weken ontstaan. Wat hebben we genoten van alles wat Thailand te bieden heeft. Bruisend Bangkok, met al zijn drukte, veel streetfood en marktjes en tempels en Budhha overal en nergens in je vizier. Wat een sfeer en wat heerlijk dat ik daar een aantal leveranciers heb zitten die ik iedere keer weer bezoek.

 

Mooie zilveren sieraden ingekocht

Ook nu heb ik weer mooie zilveren items gevonden die jou laten stralen als je ze draagt. Ik ben apetrots dat mijn leveranciers met me mee denken; wat draagt de Hollandse vrouw? Dat is een zeer lastig te beantwoorden vraag maar steeds pratend over onze vrouwen levert het uiteindelijk altijd weer een keuze van inkoop op die met enthousiasme wordt ontvangen bij mijn klanten. Hoe leuk is dat?

Stukje Hollandse geschiedenis

De rest van de rondreizen hebben ons veel gebracht; De Rive Kwai area waar de beruchte Birma Spoorlijn is aangelegd in de tweede wereldoorlog door Japan en daarbij het passende museum. Veel Hollandse soldaten en vele anderen hebben zich als krijgsgevangenen van Japan moeten inzetten om deze Railway Hell snel te realiseren. Een stukje Hollandse geschiedenis die zijn weerga niet kent. Brrrr, indrukwekkend om te zien inclusief de erevelden waar veel van onze mannen en overige nationaliteiten begraven liggen, waar onder andere ook familie van mijn moeders kant.  

Na Azië weer in Holland met veel mooie zilveren en houten sieraden

Op bezoek bij leveranciers

Chang Mai is ook één van de hoogtepunten van de reis waar veel geschiedenis is te vinden van en over het Buddhisme, vertaald in prachtige tempels in de omheinde binnenstad. Ook daar zitten een aantal leveranciers die ik weer bezocht heb. Het is steeds een feestje om bij ze op bezoek te zijn omdat ze altijd weer iets hebben waar ik een blij ei van word. De kwaliteit is hoog en de kwantiteit niet mega groot. Dat vind ik ook zo fijn dat er geen sprake is van een Heel Holland Bakt effect. Ik opteer altijd voor kleine leveranciers, zij zijn meer authentiek, kennen het zilversmeden ambacht goed en hebben passie voor hun product, net als ik. Mijn producten zijn goed van kwaliteit, betaalbaar en uniek en geen massaverkoop. Ik koop meestal (als het al lukt) van ieder item maximaal vier stuks, niet Heel Holland Hetzelfde.

Na Azië weer in Holland met veel mooie zilveren en houten sieraden

En weer aan het werk...

Een nieuw item wordt gefotografeerd, in de shop geplaatst en voorzien van informatie die je als koper graag wil weten. En dan kom jij in beeld, als bezoeker/koper. Na je order gaan we spoedig aan de slag om jouw order zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Op zich is dat nog een heel traject: bevestigen aan jou dat de order gezien is, het item uit de voorraad (leuk) inpakken; een adreslabel maken/printen en op het pakketje plakken. Administratief zaken regelen zoals de track & trace code aan je doorgeven, de pakbon en factuur printen en administreren. Pakbon in je pakje evenals het visitekaartje. Dan alle pakketjes klaarleggen en aan het eind van de dag naar het afgeefpunt brengen en dan gaat jouw pakketje op reis net als dat ik op reis was in Thailand. Hoe leuk is dat?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.